Antivaxxare och analdoktor

Jamen vad fasen är det frågan om? Har världen blivit helt galen? Jag är sjukt trött på dessa antivaxxare som inte har en enda vettig orsak till att inte vaccinera sig. Har man en rimlig anledning, ok. Men inte för att man tror på diverse konspirationsteorier. Nu börjar äldre bli sjuka igen på flera boenden och man kan läsa att det finns en personal inte vaccinerar sig. Tycker det är ganska oansvarigt. Jag, och jag vet många med mig tycker att det är helt uppåt väggarna att man får jobba inom äldrevården om man inte vaccinerar sig. Jag har även hört från vänner att det till och med finns sjukhuspersonal som inte tar vaccinet. Det är ju så galet så man tror verkligen inte att det är sant. Ska jag, som hela tiden följt alla restriktioner, som är i riskgrupp och vaccinerat mig så fort det var möjligt behöva komma till sjukhuset och riskera smitta för att det finns personal som väljer att inte vaccinera sig? Det finns verkligen ingen rim och reson i det. Det är helt enkelt orimligt.

Nu hör man på nyheterna att smittskyddsläkare runt om i landet varnar för att restriktionerna som släpps på onsdag är för tidigt. Man skulle ha behövt vänta längre för att göra det. Varför då kanske man tänker då, jo därför att smittspridningen kommer att öka bland ovaccinerade och belasta den redan hårt ansträngda sjukvården. Då ska alltså alla vi andra, den största gruppen människor, som tagit sitt ansvar och vaccinerat oss inte kunna börja kunna leva lite som vanligt genom att gå på teater, konserter och idrottevenemang m m för att en grupp antivaxxare ställer till det? Det låter ju helt orimligt i mina öron. Nä nu är det väl dags att politikerna sätter ner foten och inför vaccinpass. – Men dom som inte inte får/kan vaccinera sig då?? Ja det är ett vanligt argument när man läser inlägg om det på sociala medier. Hm ja hur många kan det vara sammanlagt i samhället, ganska få skulle jag tro så det går nog att lösa på något sätt.

Om det införs restriktioner igen för att smittspridningen drar igång pga för många ovaccinerade så blir jag ta mig f-n galen. Men jag hoppas verkligen att politiker och folkhälsomyndigheten i så fall gör det enda rätta. Kan inte bry mig mindre i om dessa antivaxxare blir sjuka men dom ska inte jobba inom äldrevård eller sjukvård och riskera att gamla och sjuka får covid nu. Och dom borde heller inte belasta sjukvården. Dom tror ju inte på vaccinet så dom borde ju inte tro på att dom behöver sjukvård heller då om dom blir sjuka. Dom tror väl förmodligen inte på covid överhuvudtaget så det borde ju inte bli några problem.

Det är ju ingen måtta på galenskaperna. Läste Aftonbladet igår https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Xq5v5x/inspelning-avslojar-analdoktorn-ordinerar-blekmedel-for-att-driva-u Men snälla jösses människor, det är väl ingen som på fullt allvar betalar denna man för att få massa sjuka råd. Det är nog i så fall en helt annan typ av läkare man behöver uppsöka….

Kommentarer till: "Antivaxxare och analdoktor" (1)

  1. Det finns fôlk te allt, men jag börjar så smått tappa tilltron till mänskligheten om jag skall vara ärlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: